sitn.pl » Dokumenty » Oświadczenie o czasowym wykonywaniu działalności instruktora narciarskiego (prowincja Trentino)
Dokumenty

W bieżącym sezonie we Włoszech obowiązują zmienione zasady pracy instruktorów z krajów UE. Podniesiono też kwestię poziomu uprawnień instruktorskich danego kraju. Przypominamy, że instruktorzy PZN z legitymacją ISIA reprezentują najwyższy poziom upoważniający do 7 tygodniowej pracy.

Formularz - Oświadczenie składane przed tymczasowym i okazjonalnym wykonywaniem działalności zawodowej instruktora narciarskiego w prowincji Trento składane do Wydziału Turystyki (maks. 15 dni w trakcie sezonu narciarskiego dla Instruktorów PZN i 7 tygodni dla Instruktorów PZN z leg. ISIA). Formularz po zarejestrowaniu należy przedstawić w Narciarskiej Szkole Włoskiej w miejscowości prowadzenia szkolenia i mieć stale przy sobie podczas szkolenia.
Informacja na podstawie prezentacji Prezesa Stowarzyszenia Instruktorów Narciarskich TRENTINO przedstawionej podczas Konferencji Tonale grudzień 2012.

Link do strony włoskiej samorządu regionu TRENTINO, na której znajdują się formularze w językach UE: http://www.turismo.provincia.tn.it/professioni_turistiche/maestro_sci/maestro_modulistica/

FORMULARZ w języku polskim >>

Wypełniony Formularz należy wysłać 30 dni przed rozpoczęciem pracy.